Süphan Dağından Getirilen Kar Şerbeti İçin İzmir'de Kuyruk Oluştu

İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazarında düzenlenen Bitlis Tanıtım Günleri için Bitlis’in Adilcevaz ilçesi Aydınlar belediye Başkanlığı tarafından Süphan Dağından çok zor şartlarla İzmir’e getirilen Kar Şerbetine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Aydınlar Belediye Başkanı Arif Tusun katılımcılara kar ve kar şerbeti ikram etti.

Geçmiş yıllarda Doğu ve güney doğuda şifalı olduğuna inanılıp, tatlı niyetine içilen Kar şerbeti İzmir’de düzenlenen Bitlis tanıtım günlerinin gündemine oturdu. Çok zor şartlarda Süphan dağı zirvesinden Dondurucu ve dipfrizlerle getirilen Kar katılımcılar tarafından büyük ilgi görüyor.

Adilcevaz Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı Arif Tusun yaptığı açıklamada; Bu sene 2.si düzenlenen Bitlis Tanıtım Günleri için İlçemizden Kar getirdik. Kar ve pekmezi birleştirip kar şerbeti yapıyoruz. Geçmiş yıllarda bölgemizde tatlı niyetine içilen Kar Şerbeti İzmir’de büyük ilgi görüyor. Şuana kadar yaklaşık 3000 Bardak Kar şerbeti dağıttık. Hedefimiz yaklaşık 10 Bin katılımcıyı kar şerbeti ile buluşturmak ve ilçemizin, beldemizin tanıtımını yaparak katılımcıları bölgemize çekmek dedi.